PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Grønnsakshage

Lag dine egne grønnsakskasser på 1-2-3 med en pallekarm og eventuelt en palle. Pallekarm får du kjøpt på Felleskjøpet eller Jula. Bruk grunnmursplast til å beskytte treverket mot jorda så holder kassen seg lenger. Dekk bunnen for å hindre ugress, fyll på med lecakuler og hell oppi en blanding av jord og kompost. (3:1 blanding) 
Kassen er nå klar til bruk! Dersom du ikke kan eller vil sette pallekarmen rett på jorda kan du bruke en palle som bunn slik vi har gjort på bildene.  

Dyrking av gulrøtter: ta en melkekartong, klipp av de fire hjørnene nede, fyll med jord og stapp 13 gulrotfrø oppi. Lag fire melkekartonger og sett dem i en tom iskremboks. Fyll denne boksen med vann slik at jorda kan suge opp det vannet det trenger. Sett boksen på en lys men ikne for lys plass. Når spirene er ca 10cm høy kan man grave hele kartongen ned i jorda. Gulrøtene vil sprenge kartongen når de blir store.

Lag din egen kompost til å gjødsle med! Du finner mer info om hjemmekompostering på www.gronnhverdag.no

Dyrk giftfritt! Sprøytemidlenen kan forurense luft, jord og vann, og vi får giften i oss gjennom maten vi dyrker og spiser. Mer info på www.gronnhverdag.no

Bruk hagen som spisekammer. Ferskere urter, frukt, bær og grønnsaker enn dem man dyrker selv får man ikke.

 

Grønnsakshagekurs 2014